Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Όχι μεταρρύθμιση...απορρύθμιση είναι!



Με το νέο ασφαλιστικό "ωφελούνται" δυο κατηγορίες συναδέλφων:
1. Αυτοί που ασκούν το επάγγελμα χωρίς τη "φιλοδοξία" να βγάζουν έστω κάποια λίγα χρήματα από αυτό. Φυσικά τέτοιοι δεν υπάρχουν.
2. Αυτοί που εξ ανάγκης ή από πεποίθηση φοροδιαφεύγουν γιατί μπορούν.
Είναι ένας νόμος που δεν μπορεί να εφαρμοσθεί δίκαια σε μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση και έχει διαλυμένους και -σε πολλές περιπτώσεις "αδιαφανείς"- φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.
Οπότε, όσο και αν ο κ. Πετρόπουλος και οι παρατρεχάμενοί του, μας μιλούν για "ασφαλιστική μεταρρύθμιση" -απορρύθμιση...μάλλον είναι-, αυτό που ουσιαστικά διέπραξαν, είναι να ψηφίσουν και να προσπαθούν τώρα να εφαρμόσουν ένα νόμο, που θα εξαλείψει και τις τελευταίες υγιείς και -θέλοντας και μη- φορολογικά νόμιμες επιχειρήσεις και ελ. επαγγελματίες. Στην επόμενη αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΤΚΜ (και ίσως του ΤΕΕ αν προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες εκλογής), θα ζητήσουμε να έρθει κάποιος εκπρόσωπός μας στο ταμείο για να μας ενημερώσει για την κατάσταση όπως εξελίσσεται στα πρώτα βήματα εφαρμογής αυτού του ασφαλιστικού τερατουργήματος, για να αποφασίσει το ΤΕΕ τις επόμενες ενέργειες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου