Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΔΑΤΜ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ


Ο Πανελλήνιος σύλλογος διπλωματούχων αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών εξέδωσε την ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
στο πλαίσιο του έργου των  ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα παρέχει η ΕΚΧΑ Α.Ε σε επαγγελματίες, θα θεσμοθετηθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των τοπογραφικών διαγραμμάτων και των διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών σε ψηφιακή βάση της ΕΚΧΑ Α.Ε.
Η υποχρέωση θα αφορά  τα διαγράμματα που προσαρτώνται στις συμβολαιογραφικές πράξεις της χώρας ή  συνυποβάλλονται με αιτήσεις προς τα Κτηματολογικά Γραφεία.
Τα παραπάνω θα ισχύσουν στις αρχές του 2016 για τα διαγράμματα που συντάσσονται από μία ημερομηνία και μετά , και μεταξύ άλλων  προβλέπεται  η ψηφιακή υπογραφή των αρχείων από το συντάκτη του διαγράμματος.

 Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί συντάκτες των διαγραμμάτων πρέπει να προβούν εγκαίρως στην προμήθεια ψηφιακών πιστοποιητικών αναγνωρισμένων σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία EU99/93 και σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 150/2001. Επιπλέον η διαδικασία της ψηφιακής υπογραφής θα πρέπει να συνοδεύεται και με αντίστοιχη χρονοσήμανση από φορέα που εκδίδει χρονοσημάνσεις κατ’ εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου διαπίστευσης της ΕΕΤΤ και περιλαμβάνεται στον κατάλογο εμπίστευσης της ΕΕΤΤ (Κατάλογος Εμπίστευσης εποπτευόμενων / διαπιστευμένων Παρόχων Υπηρεσιών Πιστοποίησης – TSL).

3 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται μάλλον για τις διαδικασίες του http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/
    Θα το επιβεβαιώσω και θα σου απαντήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To επιβεβαίωσα πρόκειται όντως για την παραπάνω διαδικασία μέσω του Ερμή.Όποιος θέλει παραπάνω πληροφορίες μπορεί να απευθύνεται και στο τμήμα επαγγελματικών θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, στον κ. Εβρένογλου για κάποια απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή