Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Προτάσεις της Πρωτοβουλίας για βελτιώσεις στο καταστατικό της ΔΚΜ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΚΜ
Δημήτρης Μήτρου-Υποψήφιος πρόεδρος ΔΕ ΔΚΜ


Πρόταση πέντε σημείων για αλλαγές στο καταστατικό της ΔΚΜ με στόχο 
την εύρυθμη λειτουργία της παράταξης.
Αθήνα 24 /2/2015

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι Σύνεδροι,

κοινός τόπος αποτελεί για την πλειοψηφία των φίλων και μελών της ΔΚΜ, ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε το καταστατικό της, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της, υιοθετώντας αλλαγές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των παθογόνων φαινομένων των τελευταίων ετών. Επιπλέον τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά τη δυναμική της παράταξης στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, επιβάλουν τη βελτίωση των διατάξεων του καταστατικού , με κριτήριο την τήρηση των αρχών της αντιπροσωπευτικότητας (ισότητα ψήφων ανεξαρτήτως γεωγραφικής προέλευσης).

Με αφορμή τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου, θα θέλαμε να σας προτείνουμε, να θέσουμε στη ΔΕ και την οργανωτική επιτροπή από κοινού , να τεθούν προς ψήφιση στο 19ο Συνέδριο, οι ακόλουθες προτάσεις:

1. Να ορισθεί από τη νέα Διοικούσα Επιτροπή, ομάδα εργασίας η οποία θα εισηγηθεί στο επόμενο (20ο ) συνέδριο, ένα νέο μοντέλο κατανομής των αντιπροσώπων και των μελών της ΔΕ ΔΚΜ, που θα συνάδει με τα νέα εκλογικά δεδομένα και θα είναι πιο αντιπροσωπευτικός.

2. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ να εκλέγεται υποχρεωτικά από συνέδριο με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το παρόν καταστατικό -εντός του προηγούμενου εξαμήνου από τις εκλογές του ΤΕΕ- και θα διεξάγεται με ευθύνη του προεδρείου της ΔΕ. Η εκλογή θα γίνεται με απαρτία τουλάχιστον του ¼ των συνέδρων.

3. Τροποποίηση του ακόλουθου άρθρου του πλαισίου λειτουργίας της ΔΚΜ με πρόβλεψη και για τα μέλη της ΔΕ ΔΚΜ :
«Κανένα μέλος της Δ.Κ.Μ. δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την Δ.Ε./Τ.Ε.Ε. και τα Δ.Σ. των Πανελληνίων Επιστημονικών Συλλόγων μετά από τέσσερεις συνεχείς θητείες σε αυτά τα όργανα. Η διάταξη αναφέρεται στις τρέχουσες θητείες κατά την έναρξη ισχύος της διατάξεως δηλαδή κατά την 12-12-1999 και στις μελλοντικές».

4. Τα μέλη και ο πρόεδρος της ΔΕ ΔΚΜ να μην κατέχουν – σε όλη την διάρκεια της θητείας τους - οποιαδήποτε κυβερνητική θέση.

5. Η επικύρωση, με σχετική πρόβλεψη στο πλαίσιο λειτουργίας, της δυνατότητας συνεδριάσεων και λήψης αποφάσεων από τη ΔΕ, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων όπως π.χ. οι τηλεδιασκέψεις, με σκοπό τη διευκόλυνση των μελών της που προέρχονται από την περιφέρεια, και αποτελούν –ακόμη και με το παρόν καταστατικό-το 45% της σύνθεσής της.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι Σύνεδροι,

οι παραπάνω προτάσεις θεωρούμε ότι θα πρέπει αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού, σε ειδική συνεδρίαση της ΔΕ ΔΚΜ, η οποία και θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στο 19ο Συνέδριο , με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση παθογενειών στη λειτουργία της παράταξης που την έχουν καταστήσει δυσλειτουργική και αναποτελεσματική.

Η πρόθεσή μας είναι η άμεση ψήφιση βελτιώσεων που σκοπό θα έχουν την ανασυγκρότηση της ΔΚΜ και όχι την έμμεση ανατροπή σχεδιασμών και συσχετισμών προς ίδιον μικροπολιτικό όφελος και για αυτό προτείνουμε τα σημεία 1,2,3,4 να έχουν έναρξη ισχύος από την επόμενη εκλογή και όχι την παρούσα.

Είμαστε βέβαιοι ότι από κοινού, όλα τα στελέχη και οι σύνεδροι, θα συμβάλουμε στην προσπάθεια για την ανάταξη της παρατάξεως.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Μήτρου


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΚΜ

«Μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τη ΔΚΜ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου