Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Aπολογισμός πεπραγμένων στο ΤΕΕ και στο ΤΕΕ ΤΚΜ από 1/5 έως 31/7 2017.



Σας παραθέτω σύντομο απολογισμό πεπραγμένων μου στο ΤΕΕ και στο ΤΕΕ ΤΚΜ για το τελευταίο τρίμηνο. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η διαμόρφωση των προτάσεων και των θέσεων που έχω καταθέσει μαζί με τους συναδέλφους αντιπροσώπους της Ανασυγκρότησης Μηχανικών στα όργανα διοίκησης και τις επιτροπές του ΤΕΕ, έχει προκύψει από συλλογική εργασία και διάλογο των μελών και φίλων της Κίνησης μας.



Αντιπροσωπεία ΤΕΕ


- Συμμετοχή στις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7/5 2017 (περισσότερα εδώ).
- Συμμετοχή στη διήμερη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11/6 2017 (περισσότερα εδώ).
- Συμμετοχή σε δύο συνεδριάσεις της επιτροπής ασφαλιστικών θεμάτων της Α/ΤΕΕ, στις 4/7 και στις 12/7, στην Αθήνα. Ανάληψη καθηκόντων τήρησης συνοπτικών πρακτικών της επιτροπής.
- Ερώτηση προς τη ΔΕ ΤΕΕ, σχετικά με τη διαδικασία καθορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διπλωματούχων μηχανικών, κατατέθηκε και ως επερώτηση στη συνεδρίαση της 10/6 (μπορείτε να τη δείτε εδώ).
- Επιστολή προς την πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου της Α/ΤΕΕ για τη λειτουργία των επιτροπών της Αντιπροσωπείας.
- Επιστολή προς την πρόεδρο και τα μέλη της Α/ΤΕΕ, για την επεξεργασία προτάσεων για την ανασύσταση του μητρώου του ΤΕΕ και το νέο τρόπο απόδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος.


Αντιπροσωπεία ΤΕΕ ΤΚΜ

- Συμμετοχή στη συνεδρίαση της 13ης / 6 στη Βέροια, συνάντηση με το Δήμαρχο Βέροιας για θέματα που αφορούν τον κλάδο και με την Προϊσταμένη  Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την οριοθέτηση-αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας.

Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ ΤΚΜ

- Συμμετοχή στις συνεδριάσεις στις 2/5,16/5,6/6,27/6,11/7,25/7.

Εισηγήσεις προς τη ΔΕ ΤΕΕ ΤΚΜ:

- Παρατηρήσεις για το ν/σ για το δομημένο περιβάλλον (εκκρεμεί η έγκριση τους - μπορείτε να τη δείτε εδώ).
- Παρέμβαση στη ΔΕ ΤΕΕ ΤΚΜ , υπέρ της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών με την ευθύνη του μηχανικού, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ν/σ για το δομημένο περιβάλλον, ώστε να καταγραφεί, για το θέμα, η διαφορετική άποψη μου από αυτή που εξέφρασαν προς το ΥΠΕΝ, θεσμικοί παράγοντες του ΤΕΕ. (τις απόψεις που διατύπωσα μπορείτε να τις δείτε σε σχετικό άρθρο εδώ)
- Πρόταση για την αποστολή εγγράφου προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και τη συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων του, ώστε να υπάρξει λεπτομερή ενημέρωση με παραδείγματα, για το ύψος των συντάξεων των νυν αλλά και των μελλοντικών συνταξιούχων συναδέλφων. (Περισσότερα εδώ).
- Πρόταση για τη δημιουργία φωνητικών και μουσικών συνόλων κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων συνόλων, άλλων επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης, από μηχανικούς και μέλη των οικογενειών τους, στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης του ΤΕΕ/ΤΚΜ, προς τους συναδέλφους και την κοινωνία (εκκρεμεί η έγκριση της) .
-Πρόταση για διερεύνηση μαζί με τους φορείς της πόλης, τρόπων αντίδρασης στην κρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης (εγκρίθηκε).

Συμμετοχή σε δυο συνεδριάσεις της μόνιμης επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ (11/7 και 25/7), με την ιδιότητα του συνδέσμου της ΔΕ ΤΕΕ/ΤΚΜ με την επιτροπή.


Συμμετοχή σε δυο τακτικές συσκέψεις των στελεχών του ΤΕΕ/ΤΚΜ και των ΥΔΟΜ της Κ. Μακεδονίας (37η -11/5 και 38η – 6/7), με την ιδιότητα του συνδέσμου της ΔΕ ΤΕΕ/ΤΚΜ , με την μόνιμη επιτροπή επαγγελματικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου