Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ανοίγουμε...δρόμους παρά τις δυσκολίες...

 Τα μόνα που...αργοπεθαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι τα επιχειρήματα όσων περιορίζουν είτε την πολιτική δράση τους, είτε την αρθρογραφία τους σε διαπιστώσεις και τοπικιστικούς αφορισμούς, γιατί...πουλάνε.

Επίσης όταν διαβάζω ότι  συγκεκριμένα έργα ήταν σε εξέλιξη και εμείς τα σταματήσαμε, ελαφρώς μειδιάζω γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι τι...ακριβώς παραλάβαμε. Όπως επίσης γνωρίζω και τι αξιόλογο βρήκαμε και το συνεχίζουμε.

Όμως ένα από αυτά που παραλάβαμε είναι και το δημοτικό οδικό δίκτυο των 400 και πλέον χλμ. που είναι σε πολλά σημεία του σε επικίνδυνη κατάσταση και για αυτό ότι και να γράψει κανείς οι πολίτες το διαπιστώνουν καθημερινά μόνοι τους. 

Το Σεπτέμβρη λοιπόν,μετά τις ασφαλτοστρώσεις που κάναμε την προηγούμενη περίοδο (τέλος Αυγούστου ασφαλτοστρώνουμε και την Μητροπόλεως) προχωρούμε με σχέδιο και πρόγραμμα σε δημοπράτηση έργου ασφαλτοστρώσεων σε 100 οδούς της πόλης και σε ακόμη ένα  μεγάλο έργο επεμβάσεων σε γειτονιές της (δρόμοι,πεζοδρόμια,φωτισμός,αστικός εξοπλισμός,δεντροφύτευση).

Παράλληλα ανασυγκροτούμε και τα συνεργεία οδοποιίας του Δήμου (τα βρήκαμε υπό διάλυση) που ήδη ασφαλτόστρωσαν τμήματα 25 οδών που ήταν επικίνδυνα.

Στη φωτογραφία παραθέτω χάρτη με τις  προτάσεις ασφαλτοστρώσεων από τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων. Στο τέλος Αυγούστου θα τα διαβιβάσουμε στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας για να συντονίσουμε τις εκσκαφές μας στην πόλη. Παράλληλα γίνεται τεχνική αξιολόγηση των προτάσεων των  δημοτικών κοινοτήτων και προσθήκες και άλλων οδών κατόπιν αυτοψιών από τη Δνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου