Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίζουμε!

 

Η διοίκηση Ζέρβα στον πρώτο χρόνο της, αντιμετώπισε με επιτυχία δύο πρωτοφανείς κρίσεις. Καταρχήν την απίστευτη κατάσταση που προκάλεσε ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με πραγματισμό σχημάτισε μια σταθερή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο ξεκινώντας με 7 συμβούλους στους 49 (ενώ θα έπρεπε να εκλέξει 30 με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε τόσα χρόνια),αποφεύγοντας την ακυβερνησία.
Δεύτερη πρωτοφανή κατάσταση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν αυτή που προκλήθηκε στην κοινωνία και στην οικονομία της πόλης από την πανδημία,ξεκινώντας με ένα κρούσμα στην καρδιά της διοίκησης,σε μια δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Θεσσαλονίκης.
Πως χειριστήκαμε την κατάσταση? Κρατήσαμε με τους εργαζόμενους το Δήμο όρθιο, με συνεχή παρουσία μας στις υπηρεσίες,στα εργοτάξια,στην πόλη.Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, με γεγονότα, κανείς. Παράλληλα συνεχίσαμε στον τομέα των έργων,ότι καλό βρήκαμε και σχεδιάσαμε μεγάλα κατασκευαστικά προγράμματα για να αντιμετωπίσουμε τη χαοτική κατάσταση που παραλάβαμε στις υποδομές της πόλης,διαθέτοντας το προσωπικό,τα τεχνικά μέσα και τις συμβάσεις που είχαμε με αποδοτικό τρόπο. Ήδη οι δημότες βλέπουν βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο και τον ηλεκτροφωτισμό.
Παράλληλα η διοίκηση Ζέρβα βοήθησε αποφασιστικά,για να προχωρήσουν σημαντικά έργα της πόλης (ανάπλαση ΔΕΘ,Παραλιακό Μέτωπο,Μουσείο Ολοκαυτώματος,Νέα Τούμπα κτλ) ενώ παράλληλα εργάζεται για την ωρίμανση μεγάλων έργων στη δυτική και νοτιανατολική είσοδο της πόλης.
Τη δεύτερη χρονιά προχωρούμε με διαγωνιστικές διαδικασίες στα μεγάλα κατασκευαστικά προγράμματα που προανέφερα, στις υποδομές και στις γειτονιές της πόλης, που θα συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια με αμείωτο ρυθμό και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών.
Συνεχίζουμε και κάθε καλόπιστη παρατήρηση ή βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου