Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!


Παρά τη δύσκολη κατάσταση στην πόλη το τελευταίο διάστημα, παράλληλα τρέχουν και ελπιδοφόρα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της HELEXPO ΔΕΘ την περασμένη Παρασκευή, κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν ότι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την υλοποίηση της Ανάπλασης της Έκθεσης προχωρά κανονικά.
Ήδη ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εκατόν δεκαέξι (116) σχήματα (16 από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα από όλο τον κόσμο), έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και υπέβαλαν προκαταρκτικές προτάσεις!
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον πυρήνα των πόλεων για τις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στους κύκλους των τεχνικών παγκοσμίως!
Η διεθνής επιτροπή του διαγωνισμού που εκπονείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων, θα επιλέξει μέσα στο Δεκέμβριο τα 15 επικρατέστερα αρχιτεκτονικά γραφεία, που θα προκριθούν στην επόμενη φάση και θα υποβάλλουν πλήρεις φακέλους μέχρι τον Μάιο, για να επιλέξει στη συνέχεια την πρόταση για την οποία θα εκτελεσθούν οι σχετικές μελέτες εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου