Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Συναντήσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για σημαντικά έργα της πόλης, την εβδομάδα που πέρασε

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη την περασμένη Τρίτη (05/10), στην Αθήνα.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τα έργα της Θεσσαλονίκης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.Με τον κύριο Ζέρβα να παρουσιάζει στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών μια δέσμη προτάσεων για κομβικής σημασίας παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κεντρική θέση στις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει αυτή της προώθησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης παρεμβάσεων αστικής αναζωογόνησης για την οικονομική ανασυγκρότηση εμπορικών δρόμων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα κατάλληλα έργα αστικής αναζωογόνησης και ανάπτυξης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, δρόμοι με εμπορικό χαρακτήρα όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις περιφερειακές γειτονιές της πόλης μπορούν να μετασχηματιστούν και να αποκτήσουν μια ισχυρή αναπτυξιακή ταυτότητα, που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων.


Οι λεπτομέρειες της προωθούμενης λύσης στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Ψελλού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την περασμένη Τρίτη  (05/10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Η διάνοιξη της οδού Ψελλού είναι απολύτως αναγκαία, ώστε να εξασφαλιστεί πρόσβαση στον σταθμό “Νέα Ελβετία” του μετρό, ενώ προβλέπεται να συνδυαστεί και με παράλληλα συγκοινωνιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή, με κομβικό την κατασκευή πολυτροπικού σταθμού μετεπιβίβασης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κι ο συνολικός σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ελβετίας, της λεγόμενης νοτιοανατολικής πύλης της πόλης, με την ανάδειξή της σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αθλητισμού.

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συνάντησαν την Τετάρτη  (6/10) επιτελείς του ΠΑΟΚ
οι κ.κ. Γκαγκάτσης, Μουτσάκης και Δημογιάννης με στόχο να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την Νέα Τούμπα. 

Στη συζήτηση συμφωνήθηκε να επισπευσθούν οι διοικητικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και αφορούν τις ρυμοτομικές μεταβολές και τη διαχείριση της έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Συμφωνήθηκε επίσης να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες αξιοποίησης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας των δημοτικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά η αστική ανάπλαση με επίκεντρο το νέο γήπεδο. 

Τέλος, οι επιτελείς της ομάδας ενημέρωσαν για την κατάσταση και τις εκκρεμότητες που οδήγησαν σε αδιέξοδο τη χρήση του Καυτανζογλείου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου