Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Εργοτάξια σε κάθε γειτονιά

Το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις γειτονιές, που έχει σχεδιασθεί και εκτελείται την τελευταία τριετία, περιλαμβάνει εκατοντάδες δρόμων, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Στο σχεδιασμό έχουν ληφθεί υπόψιν το σύνολο των αιτημάτων των κοινοτήτων και των δημοτών καθώς επίσης και οι έλεγχοι των οδών από τους ελεγκτές του Δήμου Θεσσαλονίκης.
"Σαρώνονται" ολόκληρες περιοχές χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πυκνοδομημένου και πυκνοκατοικημένου αστικού ιστού, με στόχο να υπάρξουν αναπλάσεις και συντηρήσεις σε κάθε γειτονιά. Ο χρονοπρογραμματισμός των έργων, έγινε  με τεχνοοικονομικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομία κλίμακας, στην οποία βοηθάει και ο διαχωρισμός των εκτάσεων των κοινοτήτων σε μεγάλες περιοχές επεμβάσεων, ώστε να αποφεύγονται τα επιπλέον κόστη και η καταπόνηση του προσωπικού από σποραδικές επεμβάσεις.Φυσικά τα επείγοντα αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα.
Τους επόμενους μήνες που ο ρόλος μου  θα είναι πλέον πολιτικός, θα έχω την ευκαιρία να εξηγήσω πιο αναλυτικά τις στρατηγικές της Διοίκησης Ζέρβα για τις υποδομές της πόλης και να τα συζητήσουμε όλα αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου