Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανικανότητα, αδιαφορία ή το χειρότερο συνενοχή!


Εκπροσώπηση ενός κλάδου δεν σημαίνει να βγάζεις ανακοινώσεις κατόπιν εορτής. Σημαίνει προτάσεις,αποφάσεις και έγκαιρη δράση.Σημαίνει ενημέρωση των μελών του φορέα που εκπροσωπείς για τις πρωτοβουλίες που παίρνεις για σοβαρά προβλήματα που τους αφανίζουν επαγγελματικά. Σε ότι αφορά την κριτική που ασκώ σε ορισμένα πρόσωπα στο ΤΕΕ , το ταμείο και την τράπεζα, όσο και αν κάποιοι ησυχάζουν τη συνείδησή τους, θεωρώντας ότι το θέμα είναι προσωπικό, είναι πολιτικό και μας αφορά όλους...
Έχουμε αυτή τη στιγμή ως κλάδος εκπροσώπηση???
Ποιοι συνομιλούσαν -αν συνομιλούσαν- με την κυβέρνηση για το ΤΜΕΔΕ και την περιουσία που θα μεταφερόταν από το ΤΣΜΕΔΕ???
Ποιοι κρύβονταν όταν έψαχναν οι συνάδελφοι κάποια ενημέρωση για την παράταση των εισφορών???
Την κρίσιμη εβδομάδα που έκλειναν οι αποφάσεις για αυτά τα ζητήματα που ήταν το ΤΕΕ-και βάζω και τον εαυτό μου μέσα-???
Λοιπόν όσοι ασχολούμαστε -ακόμη- με το επιμελητήριο πρέπει να αποφασίσουμε. Ή θα προσπαθήσουμε οργανωμένα να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας, που απορρέουν από το θεσμικό μας ρόλο-και να δούμε που θα μας βγάλει-ή θα παραιτηθούμε ... παραμένοντας στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ και θα κοιτάξουμε τη βολή μας ακολουθώντας βολεμένους ή ανεπαρκείς. Και μη γελιέστε όσοι αποφασίσετε το πρώτο, το σύστημα που στηρίζει τους τελευταίους και δόντια έχει και τα δείχνει αν απειληθεί.Όμως αξίζει τον κόπο να μην τους διευκολύνουμε στο να διαλύουν τον κλάδο κομμάτι κομμάτι, από ανικανότητα, αδιαφορία ή το χειρότερο από συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου